torsdag 12. juni 2014

Litt fra Nice!

Gamlebyen i Nice har jo utallige restauranter du kan velge i. En spesiell en, i 5 rue Droite, fanget vår interesse da vi gikk forbi, og vi fikk med det samme lyst til å spise her. Chez Palmyre Restaurant var bare "et lite hakk i veggen". 


 
Stedet har ikke mange sitteplasser, men den hyggelige unge mannen sa at dersom vi var ferdig med å spise til klokka åtte så skulle det gå bra. Dette stedet hadde blitt drevet helt tilbake til 1926, og for noen år siden hadde to bestekompiser tatt over. Mens en lager maten tar den andre imot gjestene og serverer. Før disse to hadde to eldre kvinner drevet stedet i mange, mange år. Interiøret var blitt tatt vare på, alt var gammelt. Gamle såpeesker, bokser både til mat og vaskemiddel, skilt og mye mere. Til og med den gamle grå telefonen var i bruk, og det ringte stadig vekk for bestilling av bord.


Straks dukket det opp to unge menn som nok også mente de ville bli ferdig med å spise til klokka åtte, og de ble henvist ved vårt bord. Bordet var lite, det var trangt, men det gjorde ikke oss noe :) 

Chez Palmyre Restaurant serverer tre-retters menyer som vi betalte 15 euro for. Menyen forandres ofte slik at rådvarer blir brukt når de høstes. En kunne velge mellom noen få sorter av forrett, hovedrett og dessert. Maten er typisk fransk, med litt fornying.

Vi anbefaler virkelig deg å ta turen innom, men bestill bord, gjerne god stund i forveien!


Fra parken La Colline du Château er det fantastisk utsikt over Nice. Gammelbyen ligger under de røde takene i midten av bilde. La Colline du Château ligger på høyden mellom gamlebyen og havna. Tidligere lå det et slott her, og det er etter dette slottet stedet har fått sitt navn. 

Byen sett fra La Colline du Château


  Place du Palais


 Opèra de Nice er fra 1882 og ligger i utkanten av gammelbyen. 


Place Masséna er det mest berømte torget i Nice. Mye av byens uteliv foregår i området rundt plassen, og ligger mellom det nye og det gamle Nice.




Place Masséna er full av liv fra tidlig på dagen til langt ut i de sene nattetimer.  


Før vi avrunder for denne gangen tar vi en snartur nedom stranda. Denne er inndelt i både private og offentlige partier. Og mesteparten av den er dekt av stein.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar