mandag 7. oktober 2013

Viktor Emanuel II monumentet

Viktor Emanuel II monumentet er bygget i hvit marmor og ble innviet i 1911. Det er ca 80 meter høyt og 120 meter langt. En gedigen trapp fører opp til en massiv buet søylegang der søylene er hele 15 meter høye. I sentrum av monumentet er det en rytterstatue av mannen som stedet ble bygget som en hyllest til, altså Viktor Emanuel II. Han var konge av Italia fra 1861, den første kongen av et samlet Italia. Denne tittelen beholdt han til sin død i 1878. Han ble 58 år gammel. Vi var så heldige å få sjansen til å se igjen Viktor Emanuel II-monumentet i 2018. Vil her nevne at Romas historiske sentrum er på UNESCOs verdensarvliste. 

Dersom du vil se større bilder så klikk på dem!


I tillegg til trappa rett opp til bygningen går det også trapper på hver side av statuen av Viktor Emanuel II. Den kolossale statuen måler forøvring hele 12 tonn og er 12 meter høy og hviler på en pidestall dekorert med relieffer av kvinner og menn.


Under statuen av Viktor Emanuel til hest finner du den ukjente soldat grav og den evigbrennende fakkelen. Dette er et gravsted til minne om soldater som døde under første verdenskrig, de som aldri ble identifisert. Dette minnesmerket ble innviet i 1921. Det står vakter her dag og natt. 

Midt på minnesplassen, og rett under statuen av Viktor Emanuel II står gudinnen Roma med en bakgrunn av gull. 



Baksiden av Viktor Emanuel II monumentet sett fra toppen av trappa opp til Kapitolhøyden som ligger til høyre for monumentet.


1 kommentar:

  1. Jeg ble veldig fascinert av denne bygningen da jeg var i Roma for et par år siden, De store skulpturene med de majestestiske englene..:)

    SvarSlett