tirsdag 8. oktober 2013

Piazza del Campidoglio, Kapitolhøyden

Kapitolhøyden er den viktigste av de syv høydene i Roma. Høyden er kjent for en rekke hendelser i Romas historie, bl.a. var det her Brutus og hans medhjelpere stengte seg inne i tempelet etter mordet på Julius Cæsar. Det ble begått henrettelser her, av bl.a. de som var dømt for politiske forbrytelser. Vil her nevne at Romas historiske sentrum er på UNESCOs verdensarvliste. 

 Trappa opp til Kapitolhøyden har lave trinn og hvert trinn er lange. Dette gjorde at det var lett for også hester å forsere den. 

Dersom du vil se større bilder så klikk på dem!

Øverst på den brede trappen står Castor og Pollux statuene. 


 Fra 1536 til 1546 forandet Michelangelo Buonarroti høyden fullstendig ved å bygge tre palasser som innhegner en trapesformet plass. De tre palassene er hjem for Kapitolmuséene, som regnes som verdens eldste og kan spores tilbake til 1471.


På Kapitolhøyden ligger også kirken Santa Maria in Aracoeli. Trappa opp til kirka går på skrått ut fra nederst av trappa opp til selve høyden (som en v), men er helt anderledes. De er omtrent like lange og brede, men kirketrappa er veldig mye brattere og helt enkel, uten utsmykninger. 


Kirken Santa Maria in Aracoeli er viet til Jomfru Maria. 
I kirken finner du Det hellige barnet. Den orginale statuen fra det 15. århundre ble laget av oliventre i Getsemane, ble stjålet i 1994. Det heter seg at det skal ha skjedd mange mirakler ved denne statuen. Menigheten får mange brev adressert til Det hellige barnet. De blir plassert forann statuen uåpnet.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar