fredag 2. august 2013

Biltur til Finisterre

For mange er pilegrimsturen først over når de går videre fra Santiago de Compostella til Finisterre. Mens andre tar bussen dit. Personlig hadde jeg ikke ønske om å reise dit, syntes det var godt og bare roe ned i Santiago før den planlagte hjemreisen. Mens Steinar nok hadde gått dit hadde han fått velge. Randi og Steinar hadde bil med seg og da de inviterte oss på biltur til Finisterre kunne vi alikevel ikke si nei til det. Det ble en veldig fin dag.

Vi tok noen stopp på veien. I Concello de Muros var det tid til litt mat. 


Vi kjørte nå langt kysten og like etter Concello de Muros stoppet vi ved fyret i Concello de Carnota.



Finisterre nærmer seg, og selve klippen er helt til venstre på bilde.


Like før klippen er byen Finisterra.


Vi tok en liten stopp i Finisterra før vi kjørte helt til målet. Og hvem andre enn mor og sønn, som vi hadde møtt underveis på vår vandring, så vi der, hånd i hånd som vanlig. 


Da vi kom helt ut til klippene på Finisterre så kjente vi bare at det var helt riktig å ta turen hit. Så tusen takk Randi og Steinar for at dere foreslo dette. Dette var virkelig slutten, herfra kom du ikke lenger. Neste gang må det kanskje bli til fots fra Santiago de Compostella.

Også her ute på den ytterste klippe får du tilbudt ting å kjøpe. 



Fyret på Finisterre.


Noen har laget kunst i bronse av en vandrestøvel.

Steinar skuer utover Atlanterhavet, fra det som var sagt å være Europas vestligste punkt. Det sies vel nå at dette ikke er korrekt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar